Hija dhe zeri

Ne teatrin bosh te nje jete erdhi, kur perdet kishin rene. Erdhi, kur pas skene degjoheshin vetem fesh-feshet e fshisave. Ne teatrin bosh te nje jete erdhi, mori nje karrige dhe u ul ne mes te skenes. Filloi monologun ne erresire. Spektatore nuk kishte qe ta degjonin. E ndricuar nuk ishte asnje pjese ne ate… Continue reading Hija dhe zeri

Advertisements

Mos me harro

Mos me harro kur gjumi para teje me ze. as kur ta kthej shpinen kinse ne gjume te thelle jam. Mos me harro, mengjeseve kur flej me nge e ti zgjohesh me puth, iken pa ma prishur andrren, me le. Mos me harro kur ne gjoks tandin vendosi buzet e jarget qe me rrjedhin naten,… Continue reading Mos me harro

Agamemnon

Si me i mbyllë sytë Kur në këtë shtrat Gjurmë ke gdhendë, Agamemnon i dëshirës ? N'antikë m'gjuajte M'ktheve prap n'grotesken e pamundësisë Me ken, ktu, tash, n'këtë kohë Djepi i andrrës tande. Hektorë të shumtë enden hijeve Gjuetarë helenash a krijesash mitike Agamemnon, ti dëgjoma thirrjen Luftë mos iu shpall por as pa luftë… Continue reading Agamemnon

Prayer*

"For the winners that remain silent For all the humble, For all those stories that vanish with sunsets and reborn with sunrises. For each smile, each soul/ache, each pain, for each shedding tear. For the broken pieces of yesterday, For the bright future, For broken dreams that are waiting to come true."   Photo: Nesa… Continue reading Prayer*

(pa) zemer

 Paanesi... Hap'sine vetmie Boshllek ! stuhi qe sulmon shpirtrat sjell te pashkruarat fjale. te palexuarat i bart me vete ... larg n'paansi i perplase. nostalgji, mall e ankth... shtrire perdhe ndjen zemren e tokes, tanden nuk e ndjeu kurre sado qe ne gjoksin tend pafundsisht here kishte fjetur ! andrra asnjihere nuk kish' thure.  … Continue reading (pa) zemer

Erasmus Plus – Intercultural Dialogue through Creative Writing TC – Birmingham, UK 2018

Birmingham, UK 01.03.2018 - 09.03.2018 It all started when my organisation MUS-E Kosovo introduced me with the Erasmus Plus TC that would take place in Birmingham. I gladly accepted to go since the topic was very interesting for me, as an author, lawyer and artist. The flights were a challenge, since it was my first… Continue reading Erasmus Plus – Intercultural Dialogue through Creative Writing TC – Birmingham, UK 2018